Sosyal Medya Hesaplarınızı Yükseltmek İçin Etkili Yöntemler
2024-11-22 10:49:37
Yeni bir internet sitesi açmaya karar verdiğinizde planlamanız gereken en önemli unsurlardan birisi de şüphesiz on web page seo ayarlarının nasıl olması gerektiğidir.
Eğer daha önce seo hakkında bir deneyiminiz olmamışsa üzülmeyin. Sizler için oluşturduğumuz bu yazımızda "Yeni Bir Sitenin İç search engine optimization Ayarları Nasıl Yapılır?" konusunu ayrıntılarıyla aktaracağız.
Başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar çeşitli bilgiler verdiğimiz yazımızda hayatında seo kelimesini bile duymamış birisi, genel seo terimlerinin tamamına hakim olacaktır.
İster halihazırda bir internet sitesi sahibi olun, ister birdüz bir net siteniz olmasın bu kontrol listesi ile her şey sizin elinizde.
Öncelikle on web page seo‘yu kavrayabilmeniz için mutlaka terimlere hakim olmalısınız. Başlangıç seviyesinden, ileri seviyeye yükselmeniz için terimleri bilmek sizi 1-zero ileriye taşıyacaktır.
On web page seo Nedir?
On web page search engine optimization; basitçe ifade etmek gerekirse sitenin kendisidir. Web sitenizde bulunan her kod, arama motoru botları tarafından işlenerek sizin iç search engine optimization karnenizi oluşturur. On web page seo ayarları ile hedeflerinize okayısa sürede ulaşabilirsiniz.
Başarılı bir sayfa yapılandırması olan net siteleri SERP’te ilk sayfada gözükür.
SERP Nedir?
SERP; arama sonuçları anlamına gelmektedir. Örnek olarak bir anahtar kelime araması yaptığınızda karşınıza çıkan binlerce sonuca SERP denir.
Yeni Açılan Bir Siteyi search engine optimization’ya Göre Ayarlamak
Chickenüz yeni açtığınız bir net siteniz varsa, ya da açma aşamasındaysanız sizlere “15 adımda On web page search engine optimization Ayarları Nasıl Yapılır?“ Bunu anlatacağım.
Hosting, bir web sitesinin barınma ve yayın ihtiyacını sağlayan, internet sitesinin olmazsa olmaz parçasıdır. Diğer maddelere gelindiğinde aslında bunun önemini daha iyi anlayacaksınız.
İyi Bir hosting Hizmeti Almadığınızı Nasıl Anlarsınız?
Blog, E-ticaret ya da farklı kategorilerde bir net siteniz olabilir. “Peki web sitenizi hangi içerik yönetim sistemi (CMS) ile oluşturmak istiyorsunuz?” Bu seo yol haritasına başlarken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan birisi olabilir.
Fakat size mükemmel bir çözüm önerisi sunmak istesek bu kesinlikle WordPress olurdu. Yüz binlerce geliştirici tarafından her gün geliştirilmeye devam eden, dünyanın açıokay ara en çadequate kullanılan içerik yönetim sistemidir.
Eğer wordpress altyapısı ile internet sitenizi oluşturmak istiyorsanız işe hemen WordPress hosting alarak başlayabilirsiniz.
“content material is King” seo hakkında ufakta olsa bir araştırma yapmışsanız bu jargonu duymuş olabilirsiniz. Seo’da içerik kralsa web page de kraldır. Google son 3 4 yılda yaptığı sıokay güncellemelerde diğer kriterlerin oranlarını düşürüp içeriğin önemini arttırdı.
Bu sayede Google’ı bir numara yapan şey, insanların bir şeyler aradığında en iyi cevap veren siteyi yukarı taşımak oldu. “okötü içerik aşağı, iyi içerik yukarı.“
İçeriklerinizi oluştururken mutlaka ama mutlaka, kullanıcıya yeterli cevabı verebildiğinizden emin olmalı, kullanıcıya içerik içinde mutlaka görsel ve diğer multimedya içeriklerden kullandırtmalısınız.
İçerik oluştururken en önemli nokta ise o içerikte ne kadar bilgi verebildiğinizdir. Bir konuyu ele alırken tüm detaylarıyla ele almak çgood enough önemlidir. Bu nedenle uzun içerikler daha kaliteli içeriklerdir.
Robots.Txt Nedir?
Bir arama motoru botu internet sitenize girmek istediğinde ilk önce robots.Txt dosyasını kontrol eder. Bu izinler dahilinde sitenizin belirlediğiniz sayfalarına girerek görüntüleme ve dizine ekleme yapabilir, sizin görmesini istemediğiniz yerleri de robots.Txt sayesinde girmeyerek, indeksleme yapmaz.
Google, Bing, Yahoo ve Yandex gibi onlarca arama motoru net sitenize mutlaka uğrar. Akıcı bir şekilde gezebilen bot, net sitenize sıok sıokay ziyarette bulunur.
Bu sayede web sitenize yeni bir şey eklediğinizde en okayısa sürede google arama sonuçlarına yansır.
Robots.Txt Nasıl Oluşturulur?
robots.txt oluşturmak aslında çok basit bir işlemdir. İlk olarak Web sitenizin ana dizinine robots.txt dosyası oluşturun. İkinci adımda aşağıdaki kodlardan yararlanarak engellemek ve izin vermek istediğiniz dosyaları belirleyin!
User-agent: *
Allow : /
Disallow : /wp-admin
Disallow : /images
Sitemap : https://www.hosting.com.tr/sitemap.xml
Yukarıdaki kod sayesinde siteye gelen bir robotun wp-admin ve images dizinine girmesini engelledik. Engellemek istediğimizde Disallow komutunu kullanırken izin vermek istediğimizde Allow komutunu giriyoruz.
Robots.txt ile ilgili önemli bir detay ise mutlaka sitemap dizininizi belirtmelisiniz. Bu sayede siteye gelen robot tarafından sitemap kolayca bulunur ve oradaki URL adreslerini taramaya başlar.
Robots.txt dosyasında yer alan sitemap dosyası, Google botları tarafından ziyaret edilir. Sitemap’te gözüken URL adsresleri teker teker tarayarak Google’da indekslenmesini sağlar.
İndeks: Arama motoru botlarının bir sayfayı tarayarak kendi dizinine eklemesidir.
Eğer bir sayfa site haritasında bulunmuyorsa taranması çok zordur. Bu nedenle site haritasında yer alması gerekenleri ve almaması gerekenleri dikkatlice seçmeniz önemlidir.
WordPress için sitemap oluşturmak bir kaç adımda yalnızca bir kez yapacağınız bir ayardır. Gerekli ayarları yaptıktan sonra, her sayfa oluştuğunda otomatik olarak site haritasına eklenmektedir.
WordPress için kullanacağınız SEO eklentilerinde site haritası ile ilgili ayarlarlar bulunmaktadır. WordPress SEO Eklentileri başlığında detaylı bilgiler yer almaktadır.
H1 başlık etiketi, fontlar içinde yer alan en büyük ve görkemli başlık etiketidir. Bu nedenle bir sayfanın ne ile ilgili olduğuna H1 başlığa bakılarak karar verilir.
Hiç H1 başlık etiketi kullanılmamış bir sayfanın ne ile ilgili olduğu bilinmezken, birden fazla H1 başlığının kullanılması durumu da arama motorları için kargaşaya sebep olur.
Bir sayfayı optimize etmek istediğinizde başlık, açıklama ve paragraf gibi teknikleri kullanmalısınız.
Hosting ile ilgili bir sayfa yapmak istediğinizde mutlaka anahtar kelimeniz olan “Hosting” kelimesi birden fazla kez geçmelidir.
Anahtar kelime yoğunluğu, bir sayfa içerisinde anahtar kelimenin ne kadar geçtiğidir. Wikipedia verilerine göre tavsiye edilen anahtar kelime yoğunluğu %2- 4 arasındadır. Bu verilere göre 100 kelime için 2-4 arası anahtar kelime kullanmanız tavsiye edilir.
Her webmaster ya da SEO Uzmanı‘nın başına en az bir kere gelmiş bir olaydır. Bazen yanlışlıkla yaptığımız bir değişim sonucu sayfanın taranmasını kapatabiliriz. Bu her ne olursa olsun isteyeceğimiz en son şeydir.
Sayfanın herhangi bir anahtar kelimedeki sıralamasını olumsuz yönde etkileyebilecek en büyük neden, sayfanın noindex olarak değiştirilmesidir.
Size ait ya da rakibinze ait bir web sitesinin anlık index sayısını kolayca öğrenebilirsiniz. Aşağıdaki komutu Google’a aratmanız yeterlidir.
site:hosting.com.tr
Bu sayede hosting.com.tr‘nin güncel index sayısını öğrenebilirsiniz. Eğer herhangi bir sitenin index sayısını öğrenmek istiyorsanız site:alanadiniz.uzantisi şeklinde aratabilirsiniz.
Bir sayfaya ya da makaleye resim eklediğinizde mutlaka ana anahtar kelimeyi başlık olarak ekleyin. Bu sayede anahtar kelime ve sayfa arasındaki bağlantıyı gösterin.
Not: Bu özelliği WordPress’te resim ekleme işlemini yaparken görebilirsiniz. Özel yazılım ya da diğer CMS’ler de bu özelliğin yerleri farklılık gösterebilir.
Anlatmak istediğiniz konuyla ilgili otoriter sitelere bağlantı vermelisiniz. Dünya’nın en büyük SEO araçlarından birisi olan Ahrefs’in “SEO Nasıl Öğrenilir?” İsimli makalesinde rakip sitelerine link verdiğini görebilirsiniz. Bununla ilgili binlerce örnek mevcuttur.
Konuyla ilgili, içeriğinizi zenginleştirmek adına backlink vermek zararlı değil faydalıdır. Fakat çok fazla link vermenin sonucunda zarara uğrayabileceğinizden emin olabilirsiniz.
Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin gibi işletmenizin ya da blog sitenizin sosyal medya bağlantılarını sitenize ekleyin. Bu sayede etkileşimi arttırabilirsiniz.
SEO Dostu URL, kısa ve anlamlı URL demektir. Okunabilirlik ve anlaşılabilirlik yönünden karmaşa yaratmayan URL’lerin daha başarılı sonuçlar verildiği görülmektedir.
Tavsiye Edilmeyen URL Kullanımı
kurumsalfirmaadresleri.com/blog/seo/2019/12/05/yeni-bir-sitenin-on-page-seo-ayarlari-nasil-olmali
Tavsiye Edilen URL Kullanımı
kurumsalfirmaadresleri.com/blog/yeni-siteler-icin-on-page-seo-ayarlari
Meta title yazmak, micro SEO’da oldukça önemlidir. Meta başlıklar, Google arama sonuçlarında en büyük fontlarla yazılır. Bu nedenle en çok dikkat edilen yerdir. Etkili “Meta başlık Nasıl Yazılır?” Diye soruyorsanız örneklerle anlatacağız.
Tavsiye Edilmeyen Meta Başlık Kullanım Örneği
Yeni Bir Sitenin On Page SEO Ayarları Nasıl Olmalı?
Tavsiye Edilen Meta Başlık Kullanım Örneği
Yeni Siteler İçin: On Page SEO Ayarları Nasıl Yapılır? [ 15 Teknik ]
Tavsiye edilen Meta Başlık kullanımı sayesinde 2 farklı ana kelimede istediğimiz hedeflemeye ulaşabildik. Bu sayede;
…
Gibi bir çok kelimede kazanım elde etmiş olduk. Bu nedenle başlık belirlerken mutlaka tüm hedeflemelerinize uygun bir başlık kullanımı tercih etmelisiniz.
Meta description dediğimiz meta açıklamalar, Google aramalarında meta başlığın altında yer alır.
Google, eski yıllarda 160 karaktere kadar uygun görüyor olsa da son yıllarda artık bu karakter sayısını kendisi belirliyor.
Buna göre uzun meta description yazmak yerine yeterli tetiklemeyi yapabileceğiniz meta açıklamalar yazmalısınız.
İlk 100 kelime, içeriğin ne ile ilgili olduğunun anlaşılabilmesi için çok önemlidir. Google, ilk 100 kelimeyi içeriğin özeti olarak görür. Bu nedenle içeriğe başlarken ana anahtar kelime, yan anahtar kelimeler mümkün olduğunda ilk 100 kelime içerisinde kullanılmalıdır.
Bu makalemizde “Yeni Siteler İçin On Page SEO Ayarları Nasıl Yapılır?“ Bundan bahsettik. Güncel SEO sorularınızı bizlere yorumlar bölümünden iletirseniz cevaplamaktan mutluluk duyarız.
2024-11-22 10:49:37
2024-08-08 03:56:29
2024-05-31 18:29:30
2024-05-09 13:36:05
2024-03-05 22:18:16
2024-02-07 11:23:28